Inkomensbeheer Beperkt.

Inkomensbeheer beperkt is een minder uitgebreide dienst dan Inkomensbeheer Totaal. Het grote verschil bestaat uit het feit dat er bij Inkomensbeheer Beperkt geen sprake is van schulden. Inkomensbeheer Beperkt is gebaseerd op het IPUS systeem. IPUS staat voor:

  • Fase 1: Inventarisatie
  • Fase 2: Planning
  • Fase 3: Uitvoering
  • Fase 4: Stabilisatie

Fase 1: Inventarisatie

De eerste fase van Inkomensbeheer Beperkt is identiek aan de eerste fase van Inkomensbeheer Totaal of Bewindvoering. Zo kan worden bepaald of u wel de juiste dienst gaat afnemen. In fase 1 verstrekt u alle informatie die betrekking heeft op uw financiële situatie. Dit is erg belangrijk! Als er in latere fases namelijk nog nieuwe informatie boven tafel komt, dan kan dit leiden tot een minder goed verloop van de volgende fasen. De inventarisatiefase wordt afgesloten met een beschrijving en cijfermatig overzicht van de huidige financiële situatie.

Fase 2: Planning

In fase 2 presenteert Zeeuws Bewind een plan waarvan zij denkt dat dit het beste past bij uw situatie. In dit plan staat het volgende vermeld:

  • budgetteringsoverzicht

Fase 3: Uitvoering

In fase 3 zal het plan ter uitvoering worden gebracht. In fase 3 zorgt de inkomensbeheerder onder ander voor:

  • betaling van uw (vaste) lasten voor zover het saldo dit toelaat

Fase 4: Stabiliteit

Uiteindelijk komt er steeds meer inzicht in de nieuwe financiële situatie. Het is duidelijk hoe uw maandelijkse begroting er uit ziet. U raakt vertrouwd met de situatie. Er komt rust en financiële stabiliteit. Voorwaarde is natuurlijk wel dat u het plan naleeft.

Zeeuws Bewind biedt zijn cliënten de mogelijkheid om in te loggen in het kasboek van Zeeuws Bewind. Met uw eigen inlogcodes heeft u 24 uur per dag de mogelijkheid om uw bankafschriften, begroting, openstaande betalingen en schuldenlijst in te zien. Het kan moeilijk zijn om de financiën uit handen te geven. Middels het kasboek blijft u betrokken bij uw eigen situatie.

 

Kaart
Opbellen
E-mail