Wat is een goede bewindvoerder?

Wat is een goede bewindvoerder?

Zeeuws Bewind heeft een uitermate streng beleid met betrekking tot kwaliteitsborging, zodat de dienstverlening volgens de wet- en regelgeving wordt uitgevoerd. Kwaliteit van werken wordt op de volgende wijze geborgd:


  • De rechtbank is de toezichthouder op de bewindvoerders in Nederland. Zeeuws Bewind legt dan ook jaarlijks een financiĆ«le verantwoording af aan de rechtbank over de verrichte werkzaamheden binnen uw dossier. Vijfjaarlijks maakt Zeeuws Bewind een verslag over de voortgang van uw dossier en uw persoonlijke situatie. Zo kan de rechtbank bepalen of het bewind nog passend is, of dat er en wijziging moet plaatsvinden.
  • Zeeuws Bewind is lid van de branchevereniging HORUS. U kunt dit beschouwen als het keurmerk in Nederland voor bewindvoerders. Jaarlijks wordt een strenge controle uitgevoerd op de bedrijfsvoering en dossierbeheer. Deze controle wordt in opdracht van de rechtbank en HORUS uitgevoerd.
  • Al uw gegevens worden zeer zorgvuldig opgeslagen volgens wet- en regelgeving met betrekking tot privacy.
  • Zeeuws Bewind biedt u een eigen online account zodat ten allen tijden volledige inzicht wordt gegeven. U kunt als client inloggen via de website van Zeeuws Bewind.
unsplash