Hoe weet ik zeker of mijn geld goed wordt beheerd?

Hoe weet ik zeker of mijn geld

goed wordt beheerd?

Goed Inkomensbeheer of goede Bewindvoering zijn geen absolute begrippen. Stel dat uw geld en goederen onder bewind zijn geplaatst en u heeft een week lastig kunnen rondkomen van het huishoudgeld, dan ervaart u op dat moment uw bewindvoerder misschien als iemand die zijn werk slecht doet. Maar als na verloop van tijd blijkt dat uw schulden zijn afgelost (al dan niet in samenwerking met de gemeente), dan ervaart u de voordelen van Bewind of Inkomensbeheer.


Wie feitelijk beoordeelt of een bewindvoerder goed werk levert is de kantonrechter. De kantonrechter controleert de bewindvoerder.


Zeeuws Bewind is aangesloten bij de branchevereniging HORUS. U kunt dit beschouwen als een keurmerk voor professionele bewindvoerders en inkomensbeheerders. Jaarlijks krijgt Zeeuws Bewind een strenge controle op de bedrijfsvoering en cliënten-dossiers. Het resultaat van deze controle gaat naar de rechtbank. De rechtbank beoordeeld of een bewindvoerder zijn werk goed heeft gedaan.


Om zelf een gevoel te blijven behouden bij uw eigen financiën hebben wij voor onze cliënten het Online Kasboek van Zeeuws Bewind. Bij de start van het Bewind of Inkomensbeheer krijgt u inlogcodes voor uw eigen Kasboek. Hier kunt u 24-uur per dag inloggen en inzien wat er gebeurt op uw Beheerrekening. Ook ziet u hier een overzicht van uw inkomsten en uitgaven, uw schuldenlijst en openstaande betalingen. 

unsplash