Wat doet Zeeuws Bewind voor mij?

Wat doet Zeeuws Bewind voor mij?

Wat doet Zeeuws Bewind voor mij bij Inkomensbeheer?


Zeeuws Bewind neemt u vele zaken uit handen die te maken hebben met de financiƫle huishouding. Er wordt een Beheerrekening geopend waarop alle inkomsten worden overgemaakt en (voor zover het saldo het toelaat) alle uitgaven worden betaald. Zeeuws Bewind beheert deze rekening. Daarnaast wordt er een huishoudgeldrekening (ook wel "Leefgeldrekening") geopend. Hierop wordt wekelijks geld gestort voor uw dagelijkse uitgaven. Zeeuws Bewind kijkt bovendien of er nog mogelijkheden zijn om uw inkomen te verhogen of uw lasten te verlagen.


Wat doet Zeeuws Bewind voor mij als ik onder bewind sta?


De bewindvoerder opent een Beheerrekening waarop alle inkomsten worden overgemaakt en (voor zover het saldo het toelaat) alle uitgaven worden betaald. Zeeuws Bewind beheert deze rekening. Daarnaast wordt er een huishoudgeldrekening (ook wel "Leefgeldrekening") geopend. Hierop wordt wekelijks geld gestort voor uw dagelijkse uitgaven. Ook beheert Zeeuws Bewind vermogensrekeningen en goederen, afhankelijk van uw verzoek en de uitspraak van de kantonrechter.


Indien er sprake is van schulden dan zijn er twee mogelijkheden: betalingsregelingen of schuldsanering. Zeeuws Bewind kijkt bovendien of er nog mogelijkheden zijn om uw inkomsten te verhogen of uw lasten te verlagen door bijvoorbeeld kwijtscheldingen en bijstand aan te vragen.

unsplash